top of page

День захисника Вітчизни

14 жовтня – це свято, що сягає своїми коренями в роки славного козацтва, це свято Покрови Святої Богородиці, а з 2015 року в цей день країна поздоровляє своїх захисників.

Така важлива дата для нашої нації не могла не залишитись без уваги нашого навчального закладу, тому з нагоди Дня захисника Вітчизни та Дня Українського козацтва, учні та працівники прийняли участь в двох цікавих заходах.

Перший відбувся в м. Кривий Ріг на базі Криворізького НВЦ, куди приїхали команди для участі в козацьких змаганнях.

Ярмарок, виступи конкурсантів, виставки творчих робіт та самі змагання були організовані на високому рівні, та й наш курінь «Пернач» показав себе з найкращого боку. Не дивлячись на те що, в цих змаганнях наша команда приймала участь вперше, вона отримала вітальний адрес за зайняте друге місце в конкурсі козацької пісні та друге місце в конкурсі українських страв. Сповнені емоцій, плануємо прийняти участь ще не в одному такому заході.

Другий захід відбувся в смт. Софіївка, до якого завітали шановні гості – козаки та члени громадських організацій з Одеської, Запорізької, Кіровоградської областей, м. Нікополя та звичайно ж Софіївки.

Зустріли гостей хлібом-сіллю, провели велике козацьке коло, на котрому виступаючі поділилися досягненнями своїх козацьких підрозділів, вихованці Віктора Петровича показали чого вони навчились на тренуваннях. І звичайно ж де козаки, там і козацька каша, котрою пригощали всіх присутніх на святі.

Як то кажуть, козацькому роду – нема переводу, а у тісній співпраці з іншими активними та ініціативними членами козацьких громадських організацій можна вийти на новий рівень організації життя нашої країни. Як розвивається козацький рух, який ще зовсім нещодавно був відновлений в нашій країні, яка його мета та ініціативи, ми регулярно висвітлюємо в наших новинах та на своїх сторінках в соціальних мережах наш отаман відокремленого підрозділу «Софіївського куреня» громадської спілки «Січ Війська Запорозького» Хоптинський Віктор Петрович.


Найпопулярніші новини
Останні новини
Архів новин
Теги
Тегов пока нет.
Підписуйтесь
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Чат:
Корисні посилання:
bottom of page